martes, 7 de junio de 2016

Politica-i o profesie

Politica (politica asa . . . in general) este o profesie, iar "Democratia" (gandind in limbajul aerodinamicii) este cel mai perfect (mai eficient, mai aerodinamic) "mecanism social" pe care omul (ca specie) il poate ansambla.

Bineinteles ca omul (la nivel individual) se poate multumi si cu alcatuirea de "mecanisme sociale" cu diverse grade (mai inferioare) de eficienta, dar aceasta multumire e cu atat mai posibila cu cat gradul de ignoranta (de fapt, de "ignoranta politica") este mai mare..

Cultura romaneasca, cernuta prin sita cenzurii vreme de 50 de ani, a crescut ca un maracine enorm si din 89 incoace s-a pus pe rodit.
Si spun asta pentru ca nu gasesti cuvinte pe care sa le spui si sa nu fie prezente da la el, in vocabularul romanesc, decat . . . mai mult coaja, in loc sa aiba si cuvenitul continut.
Ca sa dau ceva exemplificativ despre lumea conceptului "profesie" musai sa "import" de la spanioli. import la care cei mai multi (nefiind tradus) se vor uita ca mâța in calendar si vor pleca . . . cum au venit.
Iata ca exista o chestie numita: Clasificacion Internacional Uniforme de Ocupaciones
Uff! Toata "paranteza" asta, numai din cauza cuvantului "profesie".
Deci, ce vrusei sa zic ii ca "Politica-i o profesie".
Si ca pe orice profesie, ori o inveti "dupa ureche" ori o inveti sistematizat, in scoli profesionale.
In prima formula, ai la indemana informatii "babesti", informatii locale, regionale.
In a doua formula, ai la indemana spuma tuturor informatiilor din istoria lumii

Va urma!

No hay comentarios:

Publicar un comentario