jueves, 5 de noviembre de 2015

Despre "Alegeri anticipate"

Despre conceptul "elecciones anticipadas" am gasit destul de putine referinte in enciclopedia de limba spaniola, mai bine zis am gasit niste referinte asupra conceptului "Guvernul in minoritate".
 Acest concept are traducere in 27 de limbi, printre care si in engleza (Minority government) dar nu si in romana.
 In schimb exista (surpriza neobisnuita) conceptul "Alegeri anticipate" are o sectiune destul de bogata in limba romana, are si in engleza (Snap election), dar (era important pentru mine), nu are in spaniola.
 Despre "Guvernul in minoritate" vedem in captura de mai jos, cateva referinte. Despre "alegeri anticipate" gaseste cine vrea, apasand link-ul deja indicat.



Captura referintelor asupra conceptului "Gobierno en minoria" (Guvern in minoritate)












Referinte din captura care zic, cam asa:

"Guvernul in minoritate" este un concept reprezentativ pentru situația în care guvernul in functie nu are suficient sprijin în Parlament, pentru a obține o "majoritate absolută".

Această situație favorizează o anume instabilitate politică, de asa natura incat reunirea forțelor partidelor de opoziție, blocheaza acțiunile Executivului, obligand (aceasta situatie) la schimbarea guvernului sau la alegeri anticipate.

Ca norma generala, un guvern in minoritate tinde să fie mai instabil decât un guvern majoritar, deoarece in asa situatie opoziția dispune de capacitatea de a demite guvernul,prin folosirea instrumentului denumit "moțiune de cenzură".

Pentru mai multe in vezi pagina web

No hay comentarios:

Publicar un comentario