domingo, 15 de noviembre de 2015

Viata e ca sahul. Sau invers

Ca si in cazul conceptului "sah", si in cazul conceptului "Viata (social-umana)" prima conditie pentru "a sti jocul" este . . . sa ii inveti regulile de baza.
Mai apoi, pierzi-castigi . . . jucator te numesti.
Nu inseamna (spre ex) ca daca inveti sah, si castigi (in mod obligatoriu) orice partida ai disputa, dupa cum, pierzand partida dupa partida, nu inseamna ca "nu stii sah"..

Acelasi principiu functioneaza si in cazul Democratiei.
Adica, pentru a putea macar vorbi de ea (nu mai zic "sa o si traiesti"), musai mai intai sa ii inveti teoria.Astfel ajungi sa inveti ca ai o ordine a "rezolvarii parantezelor·, adica, in orice problema de care te lovesti, incepi rezolvarea cu "prima paranteza", ce cunoscuta drept "Carta Drepturilor Omului", continui apoi (daca esti cetatean UE si nu cetatean extraUE) cu "a doua paranteza", cea numita "Constitutia UE", apoi te raportezi la "a treia paranteza" (Constitutia Romaniei), apoi la "a patra paranteza" sau "Drept" si daca mai esti si membru al vreunui partid, te raportezi la "a cincea paranteza", adica Statutul acestuia.
Dar, cum ziceam la inceput, conditia prima ramane ca mai intai, sa le citesti, depinzand apoi daca le asimilezi si mai apoi, daca ceea ce ai invatat iti si asumi sau nu  :)

Am facut aceste precizari, si manat de faptul ca prin facebook-ul asta copii nu se mai opresc din a spune lucruri traznite.

Unii spun traznaile astea din convingerea lor, altii (mai smecheri), ca sa-i convinga pe altii.

In realitate, Basescu si Udrea (dupa cum se vede in "foto captura" ca despre ei e vorba) sunt in situatia unor elevi de clasa a 8-a de care se tot mira niste pre-scolari, ca nu se poate sa nu fie intelesi intre ei, daca de cate ori ar repeta vreunul din ei tabla inmultirii, adunarii, impartirii sau scaderii, le da la rezultate, la fel :)
PS: E vorba (in textul meu de-aici) de "pre-scolari" si de scolari politici, nu din cei de "scoala normala" (scoala normala are propriul ei "clasament al adevarului").

In cazul elevului politic "media"-i rezulta din media obtinuta in scoala normala adunata cu media "scolii vietii" (fiecarui "subiect" in parte) si deimpartita la doi.
Astfel ca degeaba are unul media 10 la "scoala normala" daca il coboara mult media de la "scoala vietii".
Ca sa ia cineva "carnetul" de politician, nu i se pretinde nimanui mai multa scoala decat e nevoie pentru a obtine un permis de conducere pentru categoria B (si nu e oprit nimeni sa aiba carte cat savantii, doar ca nu-i obligatoriu)

Mai multe despre ce reprezinta conceptul "politician" (impropriu denumit "om politic" pentru ca omul, ori este politic ori . . . nu este om ci, ori animal ori leguma :) ) si despre cerintele pretinse cuiva spre a indeplini functia de "politician" gaseste cine vrea in pagina "Politician - Enciclopedie politica"

No hay comentarios:

Publicar un comentario